2010-02-16

En stor röd traktor - en modern liknelse om församlingen

Jag stötte på denna filmsnutt. Den beskriver något av det jag själv känner. Det finns mycket mer att utforska tillsammans med Gud!
Fundera själv på det som Francis delar i slutet.

The Big Red Tractor from Jacob Lewis on Vimeo.


Tyvärr införde de begränsningar på ovan länk. Pröva denna istället. Inte lika bra kvalitet och Francis samtal i slutet är tyvärr inte längre med, men kortfilmen kan man i varje fall se.

2 kommentarer:

  1. Jag har svårt att hänga med i engelskan. Har du lust att skriva en kort sammanfattning så blir det lättare för mig att ta till mig videon.

    SvaraRadera
  2. I korta drag handlar det om att byn kämpade på med sina åkrar och var glada över sin traktor. De var stolta över hur den lät när de startade den.
    Sen knuffade de i egen kraft fram traktorn för att den skulle plöja åkrarna för dem. Det gjorde att alla i byn hade mat att äta, men det blev egentligen ingen mat över till andra byar i landet.
    Sen en dag hittade bonden instruktionsboken till traktorn. Där kunde han läsa hur man skulle använda traktorn och att den kunde röra sig framåt själv! Och plöja allt de nu behövde flera månader på sig på bara en dag!
    Men när han berättade den underbara nyheten, så ville de inte tro på honom.
    Bonden blev ledsen, men började reparera traktorn på nätterna. Och en natt var den slutligen färdig. Han åkte ut och prövade den och plöjde hela byns åkrar under natten.
    Sen på morgonen kunde de se det fantastiska! Då förstod de att bonden hade haft rätt. Nu kunde de producera mat till hela landet och alla blev välsignade av detta!

    I den här berättelsen kan man säga att byn representerar den lokala församlingen och arbetet med åkrarna (traktorn) handlar om verksamheten.
    Slutsatsen är att arbetet i församlingar ofta är väldigt arbetsamt och tidskrävande när vi gör det på fel sätt. Det finns andra sätt att leva församlingsliv som kan vara mer effektivt. Och då kan vi även ha "mat" att dela med oss till andra.

    SvaraRadera